Wij zijn Marco en Petra Roeland en wonen samen met onze zoon Damian, 
in het Zuid-Hollandse Zwijndrecht. 

Zo’n 15 jaar geleden zijn wij begonnen aan onze eerste hond. Dit was een boxer, onze lieve Sita. Sita is helaas niet als pup bij ons gekomen en had een aantal gezondheidsproblemen, waardoor wij helaas maar kort van haar hebben mogen genieten.

Toch wilden we graag weer een hond en hebben een destijds voor een ander ras gekozen, de American Staffordshire Terrier, dit omdat dit ras evenals de boxer toch erg sportief is, zelfs tot op hoge leeftijd.  Onze Levi deed dus zijn intrede in ons gezin.

In de tussentijd was de interesse voor honden in zijn algemeen en dan met name hondengedrag behoorlijk gegroeid.
Juist doordat ik met Levi diverse trainingscursussen heb doorlopen en hier altijd erg veel plezier aan heb beleefd, wilde ik graag meer leren over hondengedrag en ben ik mee gaan lopen bij diverse cursussen als aspirant-trainer bij K.C. Dordrecht e.o..
Inmiddels ben ik daar Kynologisch Instructeur.

Toch bleef het in de tussentijd erg kriebelen… DE BOXER bleef trekken, zeker toen mijn oom en tante ook een boxer “Gabber” namen.
Ik heb diverse shows met Gabber gelopen.

In 2014 is Viper (Empire Queen van Rocabi-boxers) bij ons komen wonen.
Wij hadden heel graag een nestje met Viper willen fokken, maar helaas dat was ons niet gegund en moesten haar vroegtijdig missen.

Toch bleef natuurlijk de wens om zelf een leuke boxer-dame te hebben, waar we, bij gebleken geschiktheid, hopelijk in de toekomst mee zouden kunnen fokken. Op die manier zouden we graag ons steentje bijdragen aan het behouden en waar mogelijk verbeteren van dit prachtige ras.

Inmiddels is in 2019 onze Kona (Ladylove Della Casa dell Acquario) bij ons komen wonen.
Kona is een ontzettend vrolijk en opgewekte spring in het veld, waar we veel plezier mee beleven.

Petra Roeland